lixoudis(λιχουδης)

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

lixoudis.gr//ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔΟ

ΠΑΤΖΑΡΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔΟ
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο περιπου πατζαρια τρυφερα
Λιγο ελαιόλαδο
Λιγο ξυδι
1-2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες (προαιρετικα)
Αλάτι+πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοβουμε τα κοτσανια με τα φυλλα κοντα στο βολβο.
Σε αλατισμενο νερό που βράζει ρίχνουμε πρώτα τα φυλλα τους καλοπλυμένα και αφηνουμε να βρασουν μεχρι το κοτσανακι τους να μαλακωσει.Μολις βρασουν τα αποσυρουμε από το νερο με μια τρυπητη κουταλα και στο ιδιο νερο βαζουμε τους βολβους να βρασουν.Ο χρονος βρασμου ειναι αναλογα με το μεγεθος του κάθε βολβου.Για να ειστε σιγουροι τρυπατε με ένα πηρουνι για να δειτε εάν εχουν βρασει  μεχρι μεσα.Όταν βρασουν τα βγαζετε ,αφηνετε  λιγο να κρυωσουν και τα καθαριζετε . Κόβετε τα παντζάρια σε ομοιόμορφες φέτες(ροδελες) και τα βάζετε μαζί με τα φύλλα τους σε πιατέλα.
 Χτυπάτε μαζί το ξύδι, το λάδι, το αλατοπίπερο και αν θέλετε το σκόρδο. Περιχύνετε την σαλάτα, αφήνετε λίγο να "τραβήξει" και σερβίρετε .Εαν θελετε επισης μπορειτε να τα συνοδευσετε και με σκορδαλια

Υ.Γ εάν τα πατζαρια δεν εινε τρυφερα,τα κοτσανια δηλαδη –συμβαινει και αυτό-τα κοβουμε λιγο παρακατω από το φυλλο,και τα βαζουμε να βραζουν πρωτα ξεχωριστα από τα φυλλα.Μολις μαλακωσουν λιγο τοτε ριχνουμε στην ιδια κατσαρολα και τα φυλλα μεχρι όλα μαζι να βρασουν.
lixoudis.gr

1 σχόλιο: