lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

#lixoudis.gr(λιχουδης) //ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΣΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ




 ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΣΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ


YΛΙΚΑ:
½ κιλο αναμεικτα θαλασσινα(μυδια,καλαμαρι,καβουρι,κ.λ.π.)
400γρ.ρυζι καρναρολιη΄καρολινα.
½ ξερο κρεμυδι ψιλοκομμενο
2 φρεσκα κρεμυδακια ψιλοκομμενα.
½ πιπερια πρασινη ψιλοκομμενη
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
1 ποτηρακι λευκο κρασΑλάτι-φρεσκοτριμμενο πιπέρι
1 κ.σ. ανηθο ψιλοκομμενο
1κ.γ.μουσταρδα
1κ.σ.βουτηρο φρεσκο
Λιγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα τηγανι ζεσταινετε το ελαιόλαδο και σοταρετε σε δυνατη φωτια τα θαλασσινα για 2΄-3΄λεπτα.Προσθετετε στο τηγανι τα κρεμυδιατην πιπερια και το σκόρδο (χαμηλωνετε τη φωτια)και αφηνετε μεχρι να μαραθουν.΄Σβηνετε΄με το κρασι και αφηνετε μεχρι να εξατμιστει το αλκοολ.προσθετετε  τη μουσταρδα και ανακατευετε.Ριχνετε στο τηγανι και το ρυζι και το σοταρετε για λιγο με τα θαλασσινα.Αλατοπιπερωνετε και προσθετετε σιγα-σιγα ζεστο νερο όταν χρειαζετε μεχρι το ρυζι να ειναι ετοιμο 18΄με 20΄λεπτα περιπου.

Λιγο πριν το κατεβασετε προσθεστε στο φαγητο τον ψιλοκομμενο ανηθο και το βουτηρο ανακατευετε και σερβιρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου