lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

#lixoudis.gr(λιχουδης) //ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
1 Πακετο μαργαρινη(βιταμ)σε θερμοκρασια δωματιου μαλακο.
½ κιλο αλευρι  φαρινα
½ φλυτζανι καρυδοψιχα  περασμενη στο μουλτι.
1 ποτηρι ζαχαρη
1 ποτηρι γαλα
6 αυγα
1 βανιλια
½ λεμονι το ξυσμα του
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
Για το Γλασο σοκολατας:
200γρ.σοκολατα κουβερτουρα
½ φλυτζανι  κρεμα γαλακτος
1βανιλια.
½ πορτοκαλι το ξυσμα του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπατε καλα στο μιξερ το βουτηρο με τη ζαχαρη,να αφρατεψει.Προσθετετε τα αυγα,και το γαλα συνεχιζωντας να χτυπατε.Προσθετετε και τα υπολοιπα υλικα αλευρι, καρυδοψιχα,βανιλια,μπεικιν,και ξυσμα λεμονιου.(ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ)Βουτηρωνετε μια φορμα του κεικ αδειαζετε εκει το μιγμα και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο 170 βαθμους για 45’ με 50’ λεπτα περιπου.Αφηνετε να κρυωσει πριν ξεφορμαρετε.
Ετοιμαζετε το Γλασο ως εξης:
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια  και το ξυσμα σε ένα     κατσαρολάκι χωρις να παρει βραση και την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα την οποια εχετε σπασει σε μικρα κοματακια.Ανακατευετε  με πλαστικη σπατουλα να ομογενοποιηθει το μειγμα.Απλωνετε το γλασο πανω στη βασιλοπιτα κεικ.Αφηνετε να κρυωσει.
Για τη διακοσμηση:Αραιωνετε ένα φλυτζανι αχνη ζαχαρη με κρυο νερο τοσο οσο να γινει ένας ρευστος χυλος και διακοσμειτε.


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!lixoudis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :>>>:ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου