χρονια πολλα!!

χρονια πολλα!!
καλες γιορτες!!

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

lixoudis//Μπραουνις με Bailey’s



Bailey’s Brownies
Συστατικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι για ολες τις χρησεις.
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο  
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κ.σ.κουβερτουρα(σταγονες)
4 κουταλιές σουπας  βούτυρο
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1σφηνακι  Baileys
2 βανίλιες
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 °  βαθμους.
Σε ένα  μπολ αναμειγνυετε  το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
Τοποθετήστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και στο φουρνο μικροκυμάτων για  30 δευτερόλεπτα  περιπου μεχρι να λιωσουν .Αφήστε το να κρυώσει λίγο. (Εναλλακτικά, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα  σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει.)

Μόλις το μείγμα σοκολάτας είναι ζεστό (όχι καυτό!) Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μεχρι  να ενσωματώθουν. Χτυπάμε δυνατά για περίπου 10 δευτερόλεπτα για να ενσωματώθουν πλήρως. Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βανίλια, και το Baileys και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
Προσθέστε το μίγμα αλευριού(αλευρι,κακαο,σοδα,αλάτι) στο μίγμα σοκολάτας και ανακατευετε καλα να ενσωματωθουν και να ομογενοποιηθουν τα υλικα.Αδειαστε το μιγμα σε βουτηρωμενο και αλευρωμενο ταψι η΄φορμα.
 Ψήνετε για περίπου 18-20 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνη όχι να κολαει η σοκολατα.

1 σχόλιο:

  1. Τι ήθελα και μπήκα να διαβάσω την ανάρτηση... Τώρα θα ψάχνω τα ντουλάπια της κουζίνας για σοκολάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή