lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

lixoudis//Β.Β.Q ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ (καρβουνα)






Β.Β.Q ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ (καρβουνα): Εύκολα - Γρήγορα - Χωρίς καπνο
Παρακάτω θα περιγράψω έναν εύκολο τρόπο για να ανάψουμε τα κάρβουνα στην ψησταριά μας εύκολα γρήγορα και χωρίς καπνό.

Εάν πρόκειται να ψήσουμε σε σχάρα τοποθετούμε στην ψησταριά μας την απαιτούμενη ποσότητα κάρβουνου σχηματίζοντας ένα μικρό βουναλάκι, σε 2-3 σημεία στην κορυφή τοποθετούμε βαμβάκι εμποτισμέ
νο με οινόπνευμα. Ανάβουμε φωτιά το εμποτισμένο βαμβάκι.

Και σε 20΄ λεπτά η φωτιά είναι έτοιμη, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό.
Όταν θέλουμε να ψήσουμε αρνί ή κοντοσούβλι τότε απλώνουμε τα κάρβουνα κατά μήκος της ψησταριάς και πάλη με τον ίδιο τρόπο βάζοντας βαμβάκι με οινόπνευμα στην κορυφή σε περισσότερα σημεία αυτή τη φορά. Ανάβουμε το βαμβάκι με το οινόπνευμα φωτιά και σε 20΄ λεπτά περίπου είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο.

Τα κάρβουνα ανάβουν ανάποδα από την κορυφή προς τα κάτω. Εύκολα, γρήγορα, χωρίς καπνό.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: όταν ψήνουμε σε σούβλα προσέχουμε η φωτιά να μην είναι κάτω από το ψητό μας αλλά στο πλάι έτσι δεν θα πέφτει το λίπος πάνω στην φωτιά, με τα γνωστά επακόλουθα (καπνός, φωτιά).

Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ χρήσιμη η σκάφη ψησίματος. Με πλαϊνούς συλλέκτες λίπους και καπάκι για να την κλείνουμε όταν τελειώσουμε την δουλειά μας.Κλείνοντας την σκάφη με το καπάκι, τα κάρβουνα που έχουν απομείνει σβήσουν λόγω έλλειψης οξυγόνου και έτσι μπορούμε να τα επαναχρησιμοποιήσουμε την επόμενη φορά που θα ψήσουμε προσθέτοντας ενδεχομένως λίγα ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου