lixoudis(λιχουδης)

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis// ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ


ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ  ΓΕΜΙΣΤΗ
ΥΛΙΚΑ
1 Γαλοπουλα 4-5 κιλα περιπου
500 γραμμαρι κιμα χοιρινο η μοσχαρισιο
Τα συκωτακια της γαλοπουλας βρασμενα και ψιλοκομενα
10 καστανα ψημενα και χοντροκομμενα
50 γραμμαρια κουκουναρι
1 κοuταλια της σουπας μαυρη σταφιδα χωρις κοτσανι
50 γραμμαρια μπεικον ψιλοκομμενο.
2 κρεμμυδια μετρια ψιλοκομμενα
2 κουταλιες της σουπας ρυζι βρασμενο
½ φλυτζανι κονιακ η λευκο κρασι
1 λεμονι
αλατι,πιπερι,βουτυρο,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και πλενουμε καλα τη γαλοπουλα,και την τριβουμε με λεμονι μεσα εξω και την πασπαλιζουμε με αλατι και πιπερι.
Ζεσταινουμε λιγο βουτυρο και σωταρουμε τον κιμα με το κρεμμυδι και τον σβηνουμε με το κρασι η το κονιακ.Προσθετουμε το μπεικον τα καστανα το κουκουναρι,το ρυζι,τις σταφιδεςτο αλατοπιπερο , τα συκωτακια ανακατευουμε προσθετουμε λιγο νερο και αφηνουμε το μειγμα να παρει βραση.Κατεβαζουμε από τη φωτια αφηνουμε λιγο να κρυωσει.Γεμιζουμε με το μειγμα την κοιλια της γαλοπουλας και ραβουμε το ανοιγμα με κλωστη.Αλοιφουμε τη γαλοπουλα με βουτυρο και την ψηνουμε σε μετριο φουρνο 4-5 ωρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου